Taimien ulkoiluttaminen on alkanut. Emäntä nostaa joka aamu kaikki taimilaatikot ja irtopurkkeihin eksyneet taimet ulos harjoittelemaan. Niiden pitää oppia, mitä tarkoittavat tuuli, paahtava aurinko ja iltaa kohti viilenevä ulkoilma. Tasavalossa ja tasalämpöisessä huoneessa itäneet taimet ovat ihmeissään. Lötköt tomaatinlehdet alkavat kiireesti parkkiintua ja hennon kiemuraiset kurpitsanvarret kerätä paksuutta solukkoonsa. Alkupäivinä harjoittelu kestää vain pari tuntia, mutta päivä päivältä ulkona oloaika pitenee. Vielä pikkutaimet eivät tiedä, milloin saavat olla ulkona koko yön. Emäntä odottelee kunnon lämpöaaltoa, ennen kuin sallii sen.

Pastaruoasta pitävät saavat välillä moitteita liian hiilihydraattipitoisesta ruokavaliosta. Sellaisesta ei tarvitse huolehtia, jos kasvattaa spagettinsa itse. Spagettikurpitsasta saa helpon aterian, kun sen halkaisee ja laittaa uuniin.  Reilut puoli tuntia 180 asteessa ja vain kastike puuttuu. Emäntä laittaa usein uunikurpitsoiden päälle tonnikalasta, purjosilpusta ja kermaviilistä sekoitetun kylmän kastikkeen, ja helppo kesäruoka on valmis. Spagettikurpitsan sisäosa on hauskan kiemuraista syötävää, kaiken voi pistellä suihinsa ohutta kuorta lukuun ottamatta. Jos spagettikurpitsat kasvavat kuumana kesänä hervottoman kokoisiksi, ne kannattaa viipaloida paksuiksi paloiksi puolittamisen sijaan. Uunikypsennystä voi silloin lyhentää ja viimeistellä herkun grillin ritilällä. Silloin ei tarvitse edes kastiketta, sipaisu ruokaöljyä riittää.